zaterdag 22 oktober 2011

2011-10-woensdag 05, donderdag 06, vrijdag 07, zaterdag 08

Woensdag 5 oktober
Lavington – Echuka
Gisteren overdag goed weer gehad en ’s- middags een lekker zonnetje. Gisterenavond ook niet zo koud als afgelopen nacht. Het is nu licht geworden en licht bewolkt. We verlaten de camping en toeren richting Echuka. Onderweg een stijlvol plaatsje in de wijnstreek en volgens Capitoolgids een “stijlvol stadje” net als de meeste dorpjes, alleen de locals zien er stijlvoller gekleed uit. In een café lekker kopje koffie gedronken met wat er bij. Kaarten gekocht en getracht wijnranken/boerderij te fotograferen. Moerasachtig gebied, mooi en alleen foto’s nemen niet makkelijker. Je kunt niet even zomaar stoppen. Eindelijk bij Lake Mulwala de witte lori’s met gele kuiven. Nog diverse wijnvelden te zien, maar ook veel fruitteelt en al aardig in bloei. In Strathmerton hapje gegeten en de route vervolgd. Omgeving is vlak met een paar rechte, hobbelige wegen. Via Barmah naar Echuca gereden. We zagen onderweg nog een grote roofvogel, later op de dag nog een vos. Wel deze getracht op de foto te zetten, maar hij rende net het beeld uit. Iedereen moet maar geloven dat we na al kangoeroes, emoes, slang, arend en een vos op 1 dag in het echt en in het wild hebben gezien. Ze staan in ieder geval op ons netvlies!!! De 1e camping in Echuka zat vol, maar vlakbij Moama nog wel plek. Er is voorjaarsvakantie, maar dat is volgens ons al 3 weken. Tot nu toe hebben we qua campings eigenlijk geen problemen gehad. 2 x was de camping vol en de route door de Murray vallei is mooi maar alleen het gedeelte tussen Strathmerton was eentonig. De weg via Barmah was een leuke afwisseling met gombomen.
Fotonummers: 1684 t/m 1736
Donderdag 6 oktober
Echuka – Swan Hill
De aardige buren van gisterenavond gedag gezegd en naar de Mac. Ik heb 2 uurtjes picasa webalbums kunnen verwerken met ondertitels. Bea is naar de oude haven gegaan, om te kijken naar de oude paddler steamboats. Foto’s gemaakt en ook gefilmd en daarna is ze me komen ophalen en zijn we verder gaan trekken. Veel groen in de Murray vallei. Veel veeteelt en koeien en voorbij Kerong verandert het landschap. Het wordt vlakker en meer groen en minder bomen. We gaan over naar de Swan Hill regio. Alleen zien we er nog niets van. Camping Swans Hill Riverside park. Vlak naast Pioneer Settlements. Hier willen we morgen namelijk naar toe. Bea heeft nog wat gewassen en helaas was niet alles droog gewaaid en dus sommige dingen nog in de camper achter het glas gehangen om te drogen.
Fotonummers: 1737 t/m 1741
Vrijdag 7 oktober
Swan Hill - Mildura
We wilden naar Mildura rijden, maar Bea dacht dat we dit niet konden halen op 1 dag. Ze was echter vergeten dacht we een deel al hadden afgelegd en dan gaat het niet goed.  Over gerekend en het bleek allemaal wel mee te vallen. Eerst naar de Pioneer Settlement. Bea heeft nog steeds iets over zich van: het is allemaal zoveel kilometer en dat halen we niet, maar volgens Piet wel. Pioneer Settlement was zeer de moeite waard. Vele leuke winkeltjes ingericht in de oude stijl. Diverse vrijwilligers helpen er daar, waaronder een Nederlander. Een vrijwilliger zei dat hij mee zou lopen en zei tegen de man dat Bea uit Nederland kwam en zei dat hij graag in het Nederlands wilde aangesproken worden. Kreeg van hem nog een adres van een camping in Gol Gol vlak bij Mildura. Voorbij Swan Hill (geen zwarte zwaan gezien verlaten we New South Wales en rijden North West Victoria binnen. Veel velden met druiven en fruitteelt. Voorbij Boundery Bend bomen op rode ondergrond. Wat verder nemen we de afslag naar de Sturt Highway en daar worden we door een grote groep van Rebels of Australia op grote Harley Davidsons ingehaald. Het hele gebeuren wordt wel begeleid door politie ( 1 wagen voorop en achteraan ook 1 wagen) en later komen we 3 agenten die bij de begeleiding horen op de camping waar we naar toe wilden gaan. Er bleek in Mildura ook nog een folk music festival te zijn waar ze bij de beveiliging hoorden. Het was een groep van de Rebels of Australia. Verder ’s-avonds nog op de Murray river zwarte zwanen. De gezien en op de foto en film gezet. 
Fotonummers: 1742 t/m 1825
Zaterdag 8 oktober
Mildura – Ouyen
We hebben trouwens een leuk koelkastje in de campervan, met een goed werkend vrieslaatje. Echter als Bea de koelkast een graadje lager zet, wordt er gelijk ontdooid.  Nu hebben we dus een luidruchtig werkend koelkastje. De laatste twee dagen zijn we aan de winterkost. Soep met wintergroenten, was oranje maar wel erwtensoep en morgen hebben we zuurkool maar niet met worst maar met een groot stuk wat lekker was gerookt.  Vanmorgen waren we ook weer op tijd op en hebben een boottocht gemaakt over de Murray river. ’s-Middags zijn we richting Bendigo gereden via Redcliffs en daar Big Lizzie opgezocht. Een apparaat wat gemaakt was om grote vrachten wol en dergelijke die door de drommedaris karavaan normaal werd vervoerd. (80 ton goederen kon het apparaat trekken). Na Red Cliffs richting Ouyen en is de weg bijna recht en lijkt af en toe op een wasbord. Links en rechts is het groen van ons en lijkt het op gras, maar verder alleen maar af en toe bomen. We komen redelijk op tijd aan bij de camping in Ouyen.
Fotonummers 1826 t/m 1898

Geen opmerkingen:

Een reactie posten