vrijdag 21 oktober 2011

2011-09-woensdag 14, donderdag 15, vrijdag 16, zaterdag 17


Woensdag 14 september
Innisfaile – Townsville
Bij Etty Bay zou het mogelijk zijn om een Casuaris te spotten, maar helaas hebben we deze niet gezien. Zijn daarna doorgereden naar Mourilyan Bay bij een suikerfabriek geweest, maar helaas was het terrein niet voor ons toegankelijk. Alleen op een deel van het parkeerterrein mochten we foto’s maken en dat was het. Bij Mission Beach een koffiestop gemaakt. Lekkere koffie had men in het tentje dat heette de Gekko maar ook het gebakje was prima. Veel bordjes met overstekende casuaris maar in het echt ho maar. Wel 3 dode wallaby’s of iets dergelijks. Bij Cardwell kwamen we op weg naar een camping welke makkelijk had door kunnen gaan voor een 4 baans weg. Jourama Falls heeft tekenen van een grote overstroming, welke nog te zien zijn. Bea had nog iets gelezen over de Wallamans Falls, maar dit lag vrij ver van onze route vandaan en zijn we naar de Jourama falls gegaan. Een smalle weg, die overging in een onverharde weg. Er stond geen bordje bij of zo. Het gaf veel gerammel en het werd wat minder. Er lag ergens water maar dat was niet diep dus daar konden we doorheen. Gestopt bij een tussenstop, maar geen waterval. Iets verder na dit zag het er echt niet goed uit om daar met de campervan door heen te gaan en als we vast komen te zitten, hebben we een  probleem. Piet kreeg he busje maar net gekeerd, dus wederom geen waterval!! . (Bea: ik zeg nooit meer iets over watervallen!!!!)  Dezelfde rammelweg weer terug. Op naar Townsville. Regelmatig een stop voor eten en drinken. Van de info in Mission Beach een plattegrond van Townsville gehad en we hadden ook een adres van een camping. Townsville is een behoorlijke stad met een paar ringwegen. Maar we hebben de camping gevonden door middel van de plattegrond gevonden. We willen naar Billabong. Internet werkt niet lekker in de campervan en we gaan terug naar de receptie. Men vraagt of we bij hen in de ruimte van het cafetaria komen zitten en het werkt daar als een tierelier. In de camper is het allemaal veel trager. Alleen picasa blijft een probleem. Tot en met 13-9 is nu het  digitale dagboek van Bea bijgewerkt. Inclusief wat foto’s. Ze hebben veel suikerriet. We hebben eerder plantages gezien met palmen waaronder veel plastic zakken hangen.
Fotonummers: 0852 t/m 0884
Donderdag 15 september
Townsville – Charter Towers.

Vandaag naar Billabong Wildlife park. Dit park heeft veel schade geleden van de cycloon Yasi. Dit wildlife park ligt aan de Bruce Highway even ten zuiden van Townsville. Je kon op het park nog heel goed zien, dat ze nog veel last hebben van de cycloon in januari. Er is het nodige beschadigd. En nu hebben ze pas de vergoedingen en dergelijke gehad. Ze zijn dus ook druk bezig met opknappen. Verder zien wij in deze omgeving weinig nasleep van de cycloon. Het is een park waar de nodige vogels, kangoeroes en dergelijke vrij rondlopen. Een aparte belevenis is dat. Je kunt ook met een wombat, een koala of kleine krokodil op de foto (uiteraard met een oppasser er bij). Aan de andere kan zit er wel een commercieel kantje aan, maar het is wel leuk. Op het gemak bekijken we het park. Begin van de middag vervolgen we onze route. We waren in het park vanaf de openingstijd en besloten om via Townsville door te rijden naar Charters Towers. Het wordt allengs minder druk en ook de natuur veranderd. We nemen de A6 en het gebied is vrij uitgestrekt. Op vele plaatsen komt roodgekleurde aarde naar voren. Het is het begin van de outback van Queensland. Even buiten de stad vinden we een Big4 camping die we uitgezocht hebben uit het boekje. Na wat zoek en vraagwerk vinden we er één. Hier blijkt dat we korting krijgen bij deze camping, omdat we een camper hebben van Apollo. Is iets minder luxe maar prima en wat rustiger gelegen. We eten gemengde (diepvries) groenten. We hebben ten slotte een microwave aan boord. Het smaakte best. Bea heeft de Rozenhoek gebeld en geen bijzonderheden. Tegen 19.15 uur zitten we echt in het donker en samen knusjes in de camper. Raampjes iets open, maar gelukkig zit er horregaas voor. Verslagen worden bijgewerkt en het is buiten niet koud en dus ook lekker buiten gegeten. Je wordt ook wat makkelijker. De weg is niet geheel vlak, maar weinig bochten en lang. Alert blijven is wel van belang. Gelukkig komen we enkele rustplaatsen tegen om wat te eten en te drinken. Ondanks alles mooie natuur om door te rijden.
Fotonummers: 0885 t/m 0960
Vrijdag 16 september
Charter Towers - Belyando Crossing
Voor we vertrekken uit Charters Towers, maken we van diverse historische gebouwen foto’s. We rijden nu via de A7 richting Clermont. Het gebied is uitgestrekt, kaler, Gras (Spinifex).Veeteelt en ook paarden. Heuvelig gebied en de weg is ietwat bochtig. Weinig verkeer maar toch net genoeg dat je toch wel een auto ziet. Af en toe een kudde vee. Bomen zijn nog redelijk groen en met enige regelmaat kan je een bruggetje tegen, bijvoorbeeld …. Creek, maar ze staan allemaal droog. De 1e wilde rode kangoeroe die we zagen, lag dood langs de weg. Diverse termietenheuvels komen we ook tegen. Links of rechts zijwegen, maar als je daar op gaat, ben je gelijk off road. Niet geschikt voor campervan. Grote kudde vee aan de wandel en later bleek er een moderne cowboy achter te zitten op een crossmotor. We wilden in Belyando Crossing overnachten, maar volgens de landkaart geen benzinestation. We kwamen er achter dat we vanmorgen niet hadden afgetankt. Voor we in problemen komen en we zijn omgekeerd naar Charter Towers. Voor de stad al een benzinepomp gevonden. Hierna weer terug naar Belyando Crossing. Bij het oprijden van de weg zagen we plotseling borden, waar op stond dat er na 193 kilometer een benzinepomp is. Dus voor J. met de K. achternaam dus teruggereden. Er bleek namelijk wel een benzinepomp. Maar ondanks de langere rit zodoende was het een aparte gewaarwording, deze rit door de Outback van Queensland. De weg was op zich goed te berijden. We kwamen er ook meer roadtrains tegen. De camping ligt in het Blackweed N.P. is eenvoudig bij een benzinepomp maar voor een nacht is het goed te doen. Sommige roadtrains hadden 3 trailers met 3 verdiepingen met vee. Alleen de camping in the middle of nowhere. Goed geslapen, eenvoudig maar goed/schoon. Centrale hooglanden van Queensland. Morgen richting Clermont en mogelijk verder.
Fotonummers: 0961 t/m 0983
Zaterdag 17 september
Belyando Crossing - Dingo
We beginnen weer met lange rechte wegen die wel heuvelachtig zijn, maar ons niet veel hinder opleveren. 1 lange rechte weg en af en toe een auto en tot aan de horizon links en rechts struiken, gras, bomen en verder niets. Kilometers lang. Af en toe een auto of een roadtrain. Enorme uitgestrektheid en dan weer kalere vlakte, dan weer gras aan de zijkant van de weg. Bomen die  groen (bruin zien door de droogte) of is het lente. Je ziet wel veel verschil in natuur (links en rechts  op de foto. Emoes gezien, maar niet op de foto kunnen zetten. Piet heeft ze wel vastgelegd op de video. Je moet gewoon stoppen op de weg, wel heel voorzichtig, Lunchboodschappen gedaan in Clermont. Grote, brede straten maar verder niet zo spectaculair. We zijn verder gereden en getracht de camping in Blackwater, maar deze is er niet meer. Volgens advies van locals wel in Duaranga (staat niet op de kaart) Even voorbij Blackwaters in Dingo. De camping is klein en niet geheel schoon. Voor een nacht gaat dit wel en een andere reiziger legt zich er ook bij neer dat het niet netjes is, maar heeft het ook wel gehad. We hebben zelf de eerste de beste camping genomen, maar er het beste van gemaakt. De eigenaar heeft een bordje opgehangen dat hij het kampeergeld zelf wel komt afhalen, maar helaas niemand gezien en zijn dus maar vertrokken zonder te betalen. Morgen naar Rockhampton als alles goed gaat.
Fotonummers: geen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten